Circulariteit in de bouw: samen naar een duurzame bouwplaats
Om een schone, veilige leefomgeving voor de huidige en toekomstige generaties te behouden móet het roer om. De bouw moet in 2050 volledig circulair te zijn; in 2030 moet Nederland halverwege zijn. Duurzaamheid in de bouw wordt daarmee een belangrijk thema op de agenda van de bouwer. En dus ook op die van GNL. Zo gaan we samen naar een duurzame bouwplaats.
Wat is circulair bouwen?
Circulariteit in de bouw betekent dat alle materialen en grondstoffen herbruikbaar moeten zijn. We moeten zorgen dat grondstoffen in de keten van de bouw zoveel mogelijk behouden blijven en er meer gebruik gemaakt gaat worden van volledig hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar of herbruikbare grondstoffen en materialen.
Wat betekent duurzaam bouwen voor mij?
Een opdrachtgever zal als gevolg van deze eisen vragen kunnen gaan stellen. Misschien heb je hier al iets over gehoord, maar weet je niet hoe je de opdrachtgever kunt helpen?
Gebouwschil Nederland heeft speciaal om deze vraag te beantwoorden een eerste introductie tot circulair bouwen gemaakt in de vorm van een handzaam boekje: ‘Circulariteit aan de Gebouwschil’. De digitale versie hiervan is hieronder te downloaden en de hardcopy versie is gratis op te vragen bij het secretariaat: houbaer@gebouwschilnederland.nl.