Publicaties
Als vereniging voor de gespecialiseerde aannemers die aan de gebouwschil werken, is Gebouwschil Nederland betrokken bij allerhande bestaande én nog te ontwikkelen publicaties voor de branche. Denk aan normbladen, A-bladen, adviesbladen, BRL’en, URL’en en ga zo maar door. Zo bewaken wij de belangen van onze leden in deze publicaties.
Dat doen we onder meer door actief te zijn in een scala aan relevante bijeenkomsten: commissies, stuurgroepen, normcommissies, platforms, enzovoorts. Om zo een zo groot mogelijk deel van de behoefte van de ondernemers in de branche te beslaan. Door de jaren heen zijn we dan ook (mede) verantwoordelijk geweest voor een aantal publicaties.
Onze publicaties
- Stand der techniek gevelreiniging
- Lesstof voor de opleidingen op niveau 2
- A-blad Hellende Daken
- A-blad rolsteigers (editie december 2021)
- A-blad voegen
- A-blad metselen
- CUR61
- Folder Finishing Touch (toelichting op de CUR61)
- Onderzoek Gevelreiniging
- Whitepaper 'Energie op hellende daken'
- Circulair bouwen
- Circulariteit in de Gebouwschil (Samen naar een duurzame Bouwplaats)
- Bundel wet- en regelgeving (Alleen door leden per mail aan te vragen)
- Veilig werken-handreiking voor de gespecialiseerde aannemer
- Wkb Opleverdossier - handreiking voor het MKB
- Wkb Opleverdossier - invulbare checklist voor het MBK
Werkwijze
Voordat een publicatie überhaupt wordt geschreven, wordt eerst (uitvoerig) onderzocht of dit wel nodig en wenselijk is. Want zelf een publicatie maken vereist veel tijd, inspanning, energie en niet in de laatste plaats kosten. Pas als dat antwoord bevestigend is, gaan we over tot actie.
Bij het vervaardigen van de publicaties, wordt altijd goed gekeken of er kan worden samengewerkt met collega-brancheverenigingen of andere organisaties die op dezelfde thema’s bezig zijn en gedeelde belangen hebben. Samenwerking is op dit punt erg belangrijk. Ten eerste – heel basaal – voor het delen van de kosten, ten tweede om een breder draagvlak te krijgen voor het te beschrijven onderwerp, en ten derde voor het verkrijgen van de benodigde (technische) inbreng.
Mocht er blijken dat er in de bestaande veld van aangeboden kennis behoefte is aan een aanvulling, vanuit de positie van de MKB Ondernemer in de Bouw, dan neemt Gebouwschil Nederland zelf het initiatief tot het maken van een dergelijke publicatie, ten behoeve van (een betere) bedrijfsvoering van haar leden.
Meer weten over de publicaties of zelf ideeën aandragen? Neem gerust contact op met het secretariaat om vragen of opmerkingen door te geven: